Για να μην ξεχνάμε

Το παλιό πρόσωπο του AIDS

Έτος 1992: Ήταν η χρονιά που το AIDS έγινε η πρώτη αιτία θανάτου στους άνδρες ηλικίας 25-44 ετών. Η χρονιά που το Παγκόσμιο Συνέδριο του AIDS έπρεπε να μετακινηθεί από τις ΗΠΑ λόγω της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα σε οροθετικά άτομα. Και ήταν η χρονιά που ο ξενώνας "Bailey-Boushay" άνοιξε τις πόρτες του, ως η πρώτη μονάδα φροντίδας για τα θύματα του AIDS στην Αμερική.

Οι 14 φωτογραφίες που τράβηξαν ο Saul Bromberger και η Sandra Hoover στο πρώτο Κέντρο Θεραπείας δείχνουν την ιστορία του αγώνα χωρίς τέλος κατά του AIDS.

Joe Borden Ο Joe Borden, 41 ετών, αρχιτέκτονας & πρώτος τρόφιμος του Bailey-Boushay House, κάνει φυσιοθεραπεία για να κρατηθεί εύκαμπτος. (1/14)
Anthony Jones Ο Anthony Jones διαγνώστηκε με AIDS τον Μάη του 1991, όταν ήταν μόλις 26 χρονών. (2/14)
Joel Rose Η Ida Rose, 82χρονη μητέρα του Joel, κλαίει λέγοντας "Είναι ο εφιάλτης κάθε Εβραίας μάνας να βλέπει το γιο της να πεθαίνει μπροστά της. Απλά θέλω να φύγω πριν από αυτόν. Είναι λάθος αυτό;" (3/14)
Lee Kennedy Η 40χρονη Lee Kennedy δούλευε ως γκαρσόνα και ως μπαργούμαν. Είχε δύο παιδιά και ένα νεογέννητο εγγονάκι. Αυτή και ο σύζυγός της πέθαναν τελικά από AIDS. (4/14)
Resident Το δωμάτιο ενός τρόφιμου του Bailey-Boushay House την ημέρα του θανάτου του από AIDS. (5/14)
Larry Hawkins Ο Larry Hawkins ήταν ο έκτος τρόφιμος που εισήχθει στο Bailey-Boushay House. Ο πρώην κοινωνικός λειτουργός που εργάστηκε με τοξικομανείς, έλεγε, "Απλά μου άρεσαν οι άνθρωποι και ήθελα πάντα να τους βοηθάω." (6/14)
Hawkins, Larry Η June και ο Jim Hawkins, γονείς του Larry, έλεγαν, "Αυτό το μέρος είναι σαν σπίτι. Είναι το σπίτι του Larry και αισθανόμαστε πολύ άνετα που είμαστε στο σπίτι του." (7/14)
Catuto Gamble Αυτοαποκαλούνται "τα φιλαράκια που καπνίζουν," ο Chuck Catuto (αριστερά) και ο Carl Gamble (δεξιά), τρόφιμοι του Bailey-Boushay House, περνάνε τις ώρες τους μαζί. (8/14)
George Hill Ο George Hill με το σύντροφό του Adrian Kolb. "Μερικές φορές, το καλύτερο φάρμακο είναι το άγγιγμα του χεριού ενός φίλου," έλεγε ο George. (9/14)
Bill Blackmar Ο Bill Blackmar με το σύντροφό του Jim Schmidt. "Δεν θα είχα βγάλει τη νύχτα χωρίς αυτόν. Αν δεν είχα τον Jimmy θα είχα πεθάνει εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε μαζί ήδη για πέντε χρόνια και είμαι άρρωστος τα τρία από αυτά. Με φροντίζει καλά." (10/14)
Michael Mauch Ο Randy Maudsley θυμάται πόσο καλά φρόντιζαν οι νοσοκόμες τον κουνιάδο του Michael Mauch, 37 ετών, πρώην ασφαλιστή. "Όσες φορές μπήκα εκεί μέσα, η Sherry (Συντονίστρια της Μονάδας) χάιδευε στοργικά το κεφάλι του Mike." (11/14)
Walton Cortez Η εθελόντρια Mary Engle στο Bailey-Boushay House δίνει μια τούρτα γενεθλίων στον Jerry Walton (μέση) και στον John Henry Cortez (δεξιά). Ένας φίλος του Walton είπε, "Ο Jerry λέει ότι το μόνο πράγμα που θέλει για τα 48 γενέθλιά του είναι να περιβάλλεται από αγάπη." (12/14)
George Hill Ο 43χρονος τρόφιμος George Hill και η νοσοκόμα Norma Rolfson μοιράζονται μια ιστορία ένα απόγευμα. Άλλη μια νοσοκόμα, η Anne Drexler, θυμάται τον George να της λέει, "Φοβάμαι πολύ. Δεν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει σε μένα." (13/14)
Fred Martinez Ο Fred Martinez στο Κέντρο Ημέρας το 1997, άρχισε να συνέρχεται τη χρονιά που τα καινούργια αντιρετροϊκά φάρμακα βοήθησαν να μειωθούν οι θάνατοι από AIDS κατά 47 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος. (14/14)


NEJM

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο περιοδικό New England Journal of Medicine

Loading...

About us

Στο hivaids.gr, φιλοξενούμε αφιλοκερδώς το "Πρόγραμμα Συνεργασίας" Μονάδων Λοιμώξεων για την ανάπτυξη διαδικτυακής τράπεζας κλινικών παραμέτρων. Το Πρόγραμμα δημιουργήθηκε από έναν γιατρό ειδικό στην HIV λοίμωξη με τη συμμετοχή των Μονάδων: Περισσότερα

% Αναπηρία και HIV

Νέος κανονισμός

Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας

Ημερολόγιο

@ Διαύγεια

ΔιαύγειαΔι@ύγεια

διαφάνεια στο κράτος

Διαδικτυακές αναρτήσεις διοικητικών αποφάσεων για το HIV/AIDS

Έρευνα

Σας έχει σπάσει ποτέ το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής επαφής;
Ναι
Όχι
Δεν χρησιμοποιώ

Επικοινωνία

Newsletter

Ανακοινώσεις

Χρήσιμες πληροφορίες

Τηλεφωνική γραμμή για το HIV/AIDS

210-7222222

Δευτέρα - Παρασκευή
09:00 - 21:00