Γυμναστική

H αεροβική άσκηση και η προπόνηση με βάρη μπορούν να βοηθήσουν την φυσική κατάσταση του σώματος και να περιορίσουν τις μεταβολικές αλλαγές από την χρήση των αντιρετροϊκών φαρμάκων (π.χ. λιποδυστροφία).

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν πάνω σε οροθετικούς ασθενείς υπό αντιρετροϊκή θεραπεία, το τρέξιμο για 20 λεπτά πάνω σε κυλιόμενο διάδρομο τρεις φορές τη βδομάδα και η άσκηση του άνω μέρους του σώματος με βάρη δύο φορές την εβδομάδα, βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία και καίει το λίπος.

Βρέθηκε ότι με λίγη γυμναστική η χοληστερόλη μπορεί να μειωθεί κατά 59mg/dl, να μειωθεί η συγκέντρωση λίπους στην κοιλιακή χώρα κατά 2% και να βελτιωθεί η ευαισθησία στην ινσουλίνη κατά 16%.

Στην επόμενη σελίδα θα δείτε πως γίνονται 3 απλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλύνετε τις μεταβολικές επιπτώσεις από την χρήση των αντιρετροϊκών φαρμάκων και τη δράση του ιού.Loading...

About us

Στο hivaids.gr, φιλοξενούμε αφιλοκερδώς το "Πρόγραμμα Συνεργασίας" Μονάδων Λοιμώξεων για την ανάπτυξη διαδικτυακής τράπεζας κλινικών παραμέτρων. Το Πρόγραμμα δημιουργήθηκε από έναν γιατρό ειδικό στην HIV λοίμωξη με τη συμμετοχή των Μονάδων: Περισσότερα

% Αναπηρία και HIV

Νέος κανονισμός

Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας

Ημερολόγιο

@ Διαύγεια

ΔιαύγειαΔι@ύγεια

διαφάνεια στο κράτος

Διαδικτυακές αναρτήσεις διοικητικών αποφάσεων για το HIV/AIDS

Έρευνα

Σας έχει σπάσει ποτέ το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής επαφής;
Ναι
Όχι
Δεν χρησιμοποιώ

Επικοινωνία

Newsletter

Ανακοινώσεις

Χρήσιμες πληροφορίες