Ο A. 27 ετών εξομολογείται...

Boy Mπαίνω σε αυτήν την ιστοσελίδα από τον Σεπτέμβριο του 2006.

Πέρυσι ανακάλυψα ότι ήμουν οροθετικός.
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο πως κόλλησα τον ιό, ούτε στο αν υπήρξα απίστευτα άτυχος και αν για αυτό το λόγο κόλλησα.

Απλά στις εξομολογήσεις που διαβάζω σε αυτήν εδώ την σελίδα, διέκρινα ότι κυριαρχεί μια απελπισία και μια απογοήτευση και αυτό με πίκρανε κάπως.

Αναρωτήθηκα: «Μα καλά, δεν ξέρετε πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα σήμερα, όσον αφορά το AIDS; Δεν γνωρίζετε πως το πάλαι ποτέ θανατηφόρο ΑΙDS έχει μετατραπεί - με τις σύγχρονες θεραπείες - σε μια χρόνια ασθένεια και σίγουρα είναι θέμα κάποιων λίγων ετών μέχρι να θεραπευθεί οριστικά;»

Όχι, φυσικά το ΑΙDS δεν τελείωσε. Αλλά με την βοήθεια των αντιρετροϊκών φαρμάκων, δεν σκοτώνει πλέον ανθρώπους. Αυτό που σκοτώνει τους ανθρώπους, είναι η παραπληροφόρηση.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν ήμουνα εντελώς υγιής, είχα γνωρίσει ένα παιδί και το ερωτεύτηκα. Κάποια στιγμή μου εξομολογήθηκε πως ήταν οροθετικός. Δεν τρόμαξα, ούτε το έβαλα στα πόδια. Όπως δεν τρομάξανε και οι πολύ καλοί φίλοι μου όταν μάθανε πέρυσι ότι συνέβη και σε εμένα.
Το να μάθεις ότι είσαι οροθετικός είναι ένα ισχυρό σοκ πράγματι, αλλά στην ουσία τίποτα δεν αλλάζει αμέσως. Υπάρχουν πολύ πιο δύσκολες και πιο επιθετικές ασθένειες.

Στη ζωή πρέπει να είμαστε δυνατοί. Να μην παραδινόμαστε αμαχητεί. Κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει η επόμενη ημέρα. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο.

Εγώ συνεχίζω τη ζωή μου όπως και πριν. Απλά τώρα πια νιώθω πιο συνειδητοποιημένος. Σκούπισα τα δακρυά μου, χαμογέλασα και βγήκα στη ζωή.
Ζω πλέον τον έρωτα με προφύλαξη. Κατανοώ πιο καλά την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Κάποιες φορές φοβάμαι τις συνέπειες της οροθετικότητάς μου σε σχέση με κάποιες σχέσεις. Αν κάποιος δεν θελήσει να μείνει δίπλα μου επειδή είμαι οροθετικός, σημαίνει πως αυτός ο άνθρωπος δεν ξέρει να αγαπάει και να συμπαραστέκεται.
Τότε είναι καλύτερα να φύγει από κοντά μου.
Τη χάρη θα μου κάνει.

Πάντως νιώθω τυχερός που ζώ στο 2007 και που ζώ στην Ελλάδα, όπου μας παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εφ όρου ζωής. Η γιατρός που με παρακολουθεί μου είπε πως θα πεθάνω από οτιδήποτε άλλο εκτός από AIDS.

Ζήστε, χαρείτε. Το αύριο ξημερώνει καλύτερο!

Α. 27 ΕΤΩΝ




... 'Aλλες ιστορίες ...



Loading...

About us

Στο hivaids.gr, φιλοξενούμε αφιλοκερδώς το "Πρόγραμμα Συνεργασίας" Μονάδων Λοιμώξεων για την ανάπτυξη διαδικτυακής τράπεζας κλινικών παραμέτρων. Το Πρόγραμμα δημιουργήθηκε από έναν γιατρό ειδικό στην HIV λοίμωξη με τη συμμετοχή των Μονάδων: Περισσότερα

% Αναπηρία και HIV

Νέος κανονισμός

Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας

Ημερολόγιο

@ Διαύγεια

ΔιαύγειαΔι@ύγεια

διαφάνεια στο κράτος

Διαδικτυακές αναρτήσεις διοικητικών αποφάσεων για το HIV/AIDS

Έρευνα

Σας έχει σπάσει ποτέ το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής επαφής;
Ναι
Όχι
Δεν χρησιμοποιώ

Επικοινωνία

Newsletter

Ανακοινώσεις

Χρήσιμες πληροφορίες