Ο ανώνυμος (19 ετών) εξομολογείται...

Boy Δεν ξέρω, νιώθω περίεργα. Είχα πάει να δώσω αίμα, ήμουν μόλις 19 ετών αλλά στην περίπτωση μου το αίμα μου δεν δόθηκε ποτέ.

Εκείνη την ημέρα είχα ραντεβού για φαγητό με την Λ. και την Ν. Δεν πήγα ποτέ.
Δεν το φανταζόμουν αυτό που συνέβαινε.

Είχα κάνει σέξ μόλις μια φορά χωρίς προφύλαξη και αυτή ήταν αρκετή. Μου το ανακοίνωσαν και βρέθηκα να περπατώ μόνος στους κρύους δρόμους της Αθήνας. Από τα Βόρεια έφτασα στο κέντρο και συνέχισα για τα Νότια. Προσπαθούσα να σκεφτώ αλλά ήταν αδύνατο.

Τον είχα αγαπήσει και μου είχε κάνει ένα δώρο για όλη μου τη ζωή, ώστε να μην τον ξεχάσω ποτέ. Δεν τον αναζήτησα. Δεν οφελούσε σε τίποτα, δεν θα άλλαζε τίποτα.

Τα πρώτα χρόνια δεν ήθελα να το παραδεχτώ. Δούλευα ασταμάτητα, απο το πρωί μέχρι το βράδυ. Κάποια μέρα όμως τα πράγματα αγρίεψαν. Χρειάστηκε να μπώ στο νοσοκομείο για μερικούς μήνες.

Είχα και ακόμη ένα δώρο. Τόσα δώρα δεν ήξερα τι να τα κάνω. Όταν βγήκα απο το νοσοκομείο μετά απο μερικούς μήνες αποφάσισα να αλλάξω τη ζωή μου. Απο τότε παράτησα τη δουλειά μου, η οποία για να πω την αλήθεια με παράτησε πρώτη, αλλά δεν την αναζήτησα.

Επέλεξα να είμαι μόνος, ίσως επειδή φοβάμαι ακόμη να κάνω και εγώ το ίδιο δώρο άθελα μου.

Απο τα 19 μου είμαι μόνος.

Ελάχιστοι γνωρίζουν την αλήθεια και αυτό επειδή φοβάμαι να χάσω αυτούς που τόσο αγαπώ, ίσως και περισσότερο απο τον εαυτό μου.

Τον εαυτό μου δεν τον αγάπησα ποτέ. Έχω πατήσει το pause στη ζωή μου. Αυτή θα επιλέξει την συνέχεια. Σήμερα πλέον, κάθομαι με τις ώρες και κοιτώ τον ουρανό. Δεν φοβάμαι πλέον το θάνατο όπως τον πρώτο καιρό. Το μόνο που με πονά είναι η μοναξιά μου, η κενή ζωή μου. Δεν έχει σημασία.

Με τις θεραπείες παρατείνω τη ζωή, περιμένοντας τη στιγμή που θα αποχωριστώ από αυτό το άθλιο και άρρωστο σώμα.

Το χειρότερο είναι όταν μου μιλούν για το μέλλον. Δεν μπορώ πλέον να κάνω όνειρα. Σταμάτησα να κάνω όνειρα στα 19 μου. Απο τότε ζω την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Δεν νιώθω θυμό ή οργή για το άτομο που μου χάρισε τον ιό. Δεν ήταν μόνος στο κρεβάτι, έπρεπε να προστατέψω τον εαυτό μου αλλά δεν το έκανα, δεν έβαλα προφυλακτικό.

Η ρώσικη ρουλέτα δεν έχει πάντα καλή κατάληξη.

Αυτό το οποίο σήμερα με εξοργίζει είναι το γέγονος οτι τα κρούσματα αυξάνονται πάλι. Γιατί ? Πόσοι πρέπει να πεθάνουν σε αυτό το ολοκαύτωμα ώστε να σταματήσει ? Πόσο μολυσμένο αίμαι πρέπει να χυθεί ? Το δικό μου πάντως δεν θα χυθεί.

Σήμερα υπέγραψα χαρτιά οτι επιθυμώ να αποτεφρωθώ. Όταν η στιγμή φτάσει θέλω επιτέλους να είμαι ελέυθερος και να πετώ με τον αέρα. Να μπορέσω να ταξιδέψω, να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου, ναι αυτά του 19χρονου παιδιού. Να είμαι ελεύθερος να κάνω επιτέλους οτι θέλω, γιατί σήμερα δεν μπορώ να το κάνω, τα φάρμακα δε μου το επιτρέπουν. Να μπορώ να μιλήσω ελέυθερα χωρίς αυτό το βλέμμα γεμάτο οίκτο. Όταν το λέω δεν αναζητώ τον οίκτο αλλά την αλήθεια. Δεν μπορώ αυτό το γεμάτο οίκτο βλέμμα, το βλέμμα που λέει τι κρίμα τόσο ωραίο παιδί να πεθαίνει. Ναι, γιατί ακόμη πεθαίνουμε απο τον ιό.

Τα φάρμακα απλά παρατείνουν τη ζωή, δεν σκοτώνουν τον ιό.




... 'Aλλες ιστορίες ...



Lancet

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο περιοδικό The Lancet HIV

Potential for broadly neutralising antibodies as PrEP

Globally, an estimated 40 million people live with HIV. Although 30Β·7 million of the people living with HIV have access to antiretroviral therapy, there were still 1Β·3 million new infections in 2022.1 There is an urgent need to prevent HIV acquisition through effective prevention programmes, including pre-exposure prevention (PrEP) or, ideally, a prophylactic vaccine.

Improving quality of interpersonal care in HIV programmes

The response to the HIV epidemic has shifted from providing care primarily for individuals who are severely ill to a more inclusive approach aimed at expanding access to HIV services.1 Poor quality care, resulting from inefficiencies in clinic systems, staff shortages, and stigmatising or discriminatory behaviours from health-care workers,2–5 can negatively affect client engagement, whereas respect, dignity, empathy, compassion, and clear communication can improve engagement.3,6,7 Although differentiated service delivery models have addressed some structural barriers,8 interventional studies are needed to show how to improve the quality of interpersonal interactions between clients and health-care workers and whether this improvement affects HIV treatment outcomes.

Injectable antiretrovirals: real world or ideal world?

Following on the results of formal randomised clinical trials, real-world data can provide important insights into the safety and efficacy of a new drug regimen when it is used among a more diverse patient population and in a less controlled clinical setting. As Jongen and colleagues1 point out in The Lancet HIV, available real-world data for long-acting injectable cabotegravir and rilpivirine are largely limited to retrospective analyses with small sample sizes.1 The authors aim to address this issue using data from the well established ATHENA cohort, which includes comprehensive data for almost all people living with HIV receiving medical care in the Netherlands.

About us

Στο hivaids.gr, φιλοξενούμε αφιλοκερδώς το "Πρόγραμμα Συνεργασίας" Μονάδων Λοιμώξεων για την ανάπτυξη διαδικτυακής τράπεζας κλινικών παραμέτρων. Το Πρόγραμμα δημιουργήθηκε από έναν γιατρό ειδικό στην HIV λοίμωξη με τη συμμετοχή των Μονάδων: Περισσότερα

% Αναπηρία και HIV

Νέος κανονισμός

Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας

Ημερολόγιο

@ Διαύγεια

ΔιαύγειαΔι@ύγεια

διαφάνεια στο κράτος

Διαδικτυακές αναρτήσεις διοικητικών αποφάσεων για το HIV/AIDS

Έρευνα

Σας έχει σπάσει ποτέ το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής επαφής;
Ναι
Όχι
Δεν χρησιμοποιώ

Επικοινωνία

Newsletter

Ανακοινώσεις

Χρήσιμες πληροφορίες